COLD CASE MICHAEL ILTINK in AZEWIJN

Met deze zaak treden we even buiten onze opzet. Wij menen onderstaande zaak wel te moeten melden. Van moord of doodslag is geen sprake, wel van een mogelijk noodlottig ongeval. Wij kwalificeren de zaak strafrechtelijk als dood door schuld. Van opzet is (kennelijk) geen sprake, wel van onvoorzichtigheid en onachtzaamheid. Lees mee en tip ons:
 
Justitie blijft bij standpunt: Michaël Iltink stierf door val van fiets
 
Op zaterdag 28 juli 2001 iets na middernacht wordt Michael Iltink (28) uit 's-Heerenberg (Gelderland) op de Hartjensstraat ter hoogte van woning nummer 10 zeer waarschijnlijk aangereden door een wit, althans lichtgekleurd vrachtwagentje. Hij heeft zeer waarschijnlijk de spiegel van de vrachtauto tegen het hoofd gekregen. Hij sterft later in het ziekenhuis aan hersenletsel.
 
Het OM doet het af als een ongelukkige val van de fiets. Iltink zou dronken geweest zijn. Uit onderzoek in 2010 is gebleken dat de fiets niet beschadigd was en dat Iltink niet had gedronken.
Iltink was juist verward vanwege de klap door de spiegel. 
Iltink stond in de berm zijn plas te doen, komende van een feest in Azewijn. Het is best mogelijk dat de chauffeur Iltink niet eens heeft gezien, maar hij moet toch iets gemerkt hebben?!
 
Het OM weigert na een verzoek in 2012 nader onderzoek te doen. Het is nu bijna 17 jaar geleden.
 
Experts bekeken het onderzoeksrapport en komen tot een andere conclusie.
 
Wij bezochten de plaats delict in mei 2017 en maakten enkele foto's. Bedenk dat het donker was, er een stevige wind waaide en onweer dreigde. Op moment van het ongeluk reden er meerdere fietsers op het weggetje komende vanuit Azewijn, alwaar een feest had plaatsgevonden. Zij reden in de richting van het dorpje Lengel. Net buiten de bebouwde kom van Azewijn gebeurt het incident.
 
Enkele vragen:
Wie reed er op dat tijdstip in een vrachtwagentje bij Azewijn? Wie weet de naam van het jongetje dat aan een verslaggever van een regionale krant aangaf dat Iltink door een vrachtwagentje was aangereden? Wie weet wie er in de ongeving in een wit vrachtwagentje reed? Wie heeft er na het ongeval een vrachtwagentje gezien met (bloed)sporen op de spiegel van de wagen? Wie heeft opmerkelijk gedrag gezien van een vrachtwagenchauffeur kort na het ongeval? Wie weet welk bedrijf witte vrachtwagentjes heeft rijden in de regio? Wie weet of het vrachtwagentje ergens in de regio ter reparatie is aangeboden?  
Hoe lang was Iltink en hoe hoog zat de spiegel of zaten de spiegels van het vrachtwagentje?
Waarom reed het vrachtwagentje op dat tijdstip daar? Aan de Hartjensstraat te Lengel zit een cafe-restaurant, kwam hij daar vandaan? Was dat de reden waarom hij of zij verward reed??!
Zou hij plaatselijk bekend zijn? Kennelijk....
 
Tip ons anoniem! 

Opmerkingen

04.06.2018 15:15

Michaëla

Michaël was 1.89 cm. Ik heb hem zeer goed gekend.